Azerbeycan Doğal Güzellikleri

Azerbaycan Doğal Güzellikleri

Sizlere eğitim dışında kalan zamanlarınızı doğa ile baş başa geçirmeniz için birçok seçen sunan Azerbaycan doğal güzellikleri..

Azerbaycan Doğal Güzellikleri

Dağlık ve düzlükler üzerine kurulmuş olan Azerbaycan doğal güzellikleri bakımından çok tanınmasa da dünyanın en güzel ülkeleri arasında bulunmaktadır. Ülke bu güne kadar kendini dünyaya çok iyi tanıtamamış olmanın sıkıntısı çekmektedir. Son yıllarda Azerbaycan’a okumak için giden üniversite öğrencilerinin deneyimleri sonucunda insanlarımızda Azerbaycan’a karşı bir merak oluşmuştur. Azerbaycan vatandaşlarını ülkemiz insanlarına bakış açıları oldukça dostanedir. Özellikle bu bakış açılarını etkileyen faktörler ortak bir tarihe sahip olmamız, aynı dini inanışlar içerisinde olmamız ve aynı ırktan gelen insanlar olmamızdır. Oraya yaşamak için giden vatandaşlarımız ülkeye adaptasyon yaşarken hiç zorluk çekmemektedirler. Dil olarak farklı bir yapıya sahip dil kullansalar da insanların sıcaklığı adaptasyonu kolaylaştırmıştır.

Azerbaycan-Türkiye

Üniversite öğrencilerinin son yıllarda ekonomik ve kaliteli bir üniversite eğitimi almak için özellikle tercih ettikleri Azerbaycan doğal güzellikler bakımından son derece ileri bir ülkedir. Azerbaycan ve ülkemiz eskiye dayanan bir kardeşlik bağı içerisindedir. Bu durum temel alındığında karşılıklı ülke vatandaşlarının birbirleriyle olan ilişkileri bu durumdan son derece pozitif ayrılmıştır. İki ülke arasındaki her konuda bağı arttıran bu durum son yıllarda daha da gelişme göstermektedir. Ülkelerin ortak bir tarihi yapıdan gelmesi, eskiden aynı milletin vatandaşı olmaları kardeşliğin her gün gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Ülkenin dış basında çokça tanımamasının yarattığı bu problemi çözebilmek adına kolları sıvayan girişimciler yabancı basınlarda ülke reklamını yaptırmak için yoğun uğraş içerisindedirler.

Karayla çevrili Azerbaycan ulusu, batıda İran ve güneyde Irak arasındaki Kafkas bölgesinde yer almaktadır. Eski bir Sovyet cumhuriyetidir ve doğal kaynaklar açısından zengindir. Ülkenin başkenti, aynı zamanda ülkenin en büyük şehri olan Bakü’dür. Azerbaycanlılar ağırlıklı olarak Müslüman ve Türk dili konuşuyorlar. Aynı zamanda sanat ve kültürleriyle de ünlüler.

Hazar Denizi, Azerbaycan’ın güney bölgesiyle sınır komşusudur ve İran sınırı boyunca yüksek bir plato uzanmaktadır. Azerbaycan’ın çoğu, başkent Bakü’nün etrafında yarım daire oluşturan dağlarla kaplıdır. Başkentin kendisi oldukça yenidir; 19. yüzyılda Hazar petrol işçilerini ağırlamak için inşa edilmiştir. Bakü’yü çevreleyen dağlar kış aylarında bol karla kaplıdır. Ancak iklim değişikliği nedeniyle bu kar beklenenden daha erken erimeye başladı. Bu, Azeri bahçelerinde ve çimlerinde su hasarına neden oldu. Bununla mücadele etmek için dünyanın soğumasına yardımcı olmak için su havuzları kurmaya başladılar.

Bakü, Hazar petrol arama ve üretimi için hem kamu hem de ticari tesislere ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda birçok devlet kurumuna ve diğer ülkeler için diplomatik ofislere ev sahipliği yapmaktadır. Azerbaycan’ın başlıca endüstrilerinden bazıları doğal gaz çıkarma, metal işleme, tekstil ve gıda işlemeyi içerir. Azerbaycan’daki tüm doğal kaynaklardan doğal gaz en bol olanıdır – yalnızca Azerbaycan’da 19 trilyon fit küp doğal gaz rezervi olduğu tahmin edilmektedir.

Azerbaycan, Rusya ve İran ile yakın ilişkileri olan bir İslam cumhuriyetidir. Bayrakları, sol üst köşede kırmızı hilal ve yıldız bulunan beyaz bir arka plan üzerinde üç yeşil çizgiye sahiptir. Milletin milli marşı, 1939’da aynı zamanda milli şarkıları ‘Hey Tatar’ın sözlerini de yazan Ayn Bağır tarafından yazılan altı mısradan oluşuyor. Ayrıca Azerbaycan’daki tüm kamu binalarında kültürlerinin bir parçası olarak dekoratif Arapça hat yazıları bulunmalıdır.

Bölgede çok eski çağlardan kalma çok sayıda tarihi mekan ve anıt bulunmaktadır. Azerbaycan’ın dağlık bölgelerine dağılmış birkaç antik şehir, kale ve kilise bulunmaktadır. Böyle bir site, Büyük İskender tarafından MÖ 328’de kurulan Ganarabad’dır. Azerbaycan’ın en eski şehirlerinden biridir ve bir zamanlar Küçük Asya’nın en büyük şehirlerinden biridir (eskiden günümüz Türkiye’si). Bugün, Ganarabad hala ayakta duran müzeler, kiliseler ve diğer yapılarla önemli bir tarihi alan olmaya devam ediyor.

Azerbaycan’ın tüm doğal güzellikleri henüz sergilenmemiş olsa da (kar zar zor eridi), serin olmayı bıraktığında görülecektir. Bu güzel ülkeyi sergilemek için yapılabilecek çok şey var; ancak, doğal kaynaklar açısından zengin oldukları sürece, yine de güzelliklerini sergilemeyi başaracaklardır.

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!