azerbaycan tıp üniversitesi

Azerbaycan Tıp Üniversitesi

Azerbaycan tıp üniversitesi mezun olarak sizler de kısa zaman içinde mesleğinizin en önemli isimlerinden biri olabilirsiniz.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi

Azerbaycan Tıp Üniversitesi ’nin tarihi; 1919’da Azerbaycan Cumhuriyeti Meclisi’nin aldığı kararla Bakü Devlet Üniversitesi’nde açılan dört fakülteden biri olan Azerbaycan Tıp Fakültesi’ne dayanmaktadır. Azerbaycan tıp biliminin günümüze gelmesine çok büyük katkı sağlayan ve aynı zamanda günümüzde eğitim faaliyetlerini sürdüren Azerbaycan Tıp Üniversiteleri öncüsü olarak nitelendirilen kurum, halkın haklı saygısını kazanmıştır. 1919 yılında Prof. İ. Ruzumovski tarafından Bakü Tıp Fakültesi’nin gelişmesine yönelik kapsamlı çalışmalar yapılmış ve üç aylık kısa bir sürede de okul öğrencilere kapılarını açmıştır. Bakü Tıp Üniversitesi’nin kurulmasını sağlayan bu fakülte, 1922’de ilk mezunlarını Azerbaycan tıbbına kazandırmıştır.

Bakü tıp eğitimi adına yaptığı çalışmalarla günümüzde bir tıp merkezi haline gelen okul, birçok tanınmış hekim yetiştirmiştir. Azerbaycan Bakü Tıp Fakültesi kuruluşunda ayrıca; Prof. N.Uşinski, Prof. K.Malinovski, Prof. S.Davidenkov, Prof. F.İlyin, Prof. P.Rostovsev, Prof. L.Levin ve Prof. M.Çlenov gibi akademisyenlerin çalışmaları da oldukça etkili olmuştur. 1930’da Sovyetler Birliği yönetiminde olan Azerbaycan’da iki fakültenin bir arada tıp eğitimi verdiği bir enstitü açılması kararı alınmış ve bu enstitüsünün de ilk rektörü M. Kadirli olmuştur. Azerbaijan Medical University (AMU) eğitim alanında birçok çalışmaya imza atarak 1940 yılında 3 fakültesi ve 45 bölüm ile 500 öğrenciye eğitim veren bir okul haline gelmiştir. Enstitünün eğitim kadrosu 40 profesör, 45 doçent, 137 asistan, 16 başöğretmen ve 45 eğitmenden oluşmuştur. Azerbaycan Tıp Üniversitesi sıralama olarak, dünya başarı sıralamasında 8163.dür. Ayrıca Azerbaycan Tıp Üniversitesi yatay geçiş imkanına da sahiptir.

Azerbaycanda eczacılık eğitimi ve çocuk diş hekimliği gibi alanlarda lisans düzeyinde eğitim verilmesine yönelik alınan kararla 1991 yılında Azerbaycan Tıp Üniversitesi haline gelen okul, eğitim kalitesi ve çeşitliliğini de büyük oranda arttırmıştır. Azerbaycanda diş hekimliği eğitiminin kalitesini Avrupa standartlarına çıkarak büyük bir başarıya imza atan üniversite 1985-1999 döneminde yayımladığı 122 bilimsel araştırma, 55 kitap ve 138 eğitim bildirgesi ile bilimsel araştırmaya verdiği önemi de göstermiştir. Bağımsız yapısıyla eğitim vermeye başladığı 1991 yılından bu yana eğitim kalitesini sürekli arttırmayı hedefleyen Azerbaycan Tıp Üniversitesi Diş Hekimliği bölümü, günümüzde Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkeden yoğun talep görmektedir.

Azerbaycan da fizik tedavi bölümü, eczacılık, diş hekimliği, fizyoloji gibi bölümlerindeki üst düzey eğitim programları sayesinde uluslararası tıp çevrelerinin yakından takip ettiği prestijli bir statüye sahip olan eğitim kurumu; 7 fakültesi ile 7500 öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Azerbaycan eczacılık bölümü ile özellikle ilgi odağı haline gelen Bakü Tıp Üniversitesi; 118 profesör, 513 asistan, 212 okutman ve 284 doçent ile verdiği kaliteli yükseköğretim ile dünya çapında bir üne sahip olmuştur. Üniversite Azerbaycan diş hekimliği eğitimiyle ilgili yaptığı çalışmalar sayesinde günümüzde lider konuma sahip olduğu gibi, Azerbaycan fizyoloji bölümü tercihlerinde de ilk seçim olma başarısına imza atmıştır. Öğrencilere üniversite içinde eğitim verildiği gibi Bakü’de bulunan hastane, klinikler ve doğum evlerinde de uygulama yapma seçeneği sunulmaktadır.

Azerbaycan da eczacılık eğitimi almak isteyenlerin de yoğun talebini karşılamak için büyük bir gayret içerisinde olan Azerbaycan Tıp Üniversitesi bölümleri ; 4 hastane, bilimsel araştırma merkezleri, 6 öğrenci yurdu, açık ve kapalı yüzme havuzları, spor tesisleri, 6 eğitim binası, zengin içeriğe sahip modern bir kütüphane, çeşitli klinikler, 500 ve 200’er kişilik 2 konferans salonu ve daha pek çok kompleksin bulunduğu geniş bir alana yayılmıştır.

Yurtdışı eğitim alanında her zaman en kaliteli ve güvenilir hizmetleri sunan Eurostar Yurtdışı Eğitim Merkezi, tek yetkili eğitim ofisi olarak sizlere uluslararası eğitim çevrelerince saygı duyulan Azerbaycan Devlet Tıp Üniversitesi eğitimini kontenjan sorunu yaşamadan alma imkanı sunuyor. Kayıt, kabul, yerleşme, danışmanlık ve karşılama gibi ihtiyaç olan her alanda en kaliteli çözümleri uygun fiyatlarla sunan Eurostar’ın profesyonel kadrosuyla bir an önce iletişime geçin ve ön kayıt işlemlerinizin hemen başlatılmasını sağlayın. Azerbaycan Tıp Üniversitesi Türkiye Temsilciliği için bizimle iletişime geçin.

Azerbaycan Devlet Tıp Üniversitesi Ücretleri

Hazırlık bölümünü geçtikten sonra dil için 2000 ile 4000 dolar arasında para ödediler. Ancak bu fiyatlar mevcut piyasa koşullarına bağlı olarak yükselebilir veya düşebilir. Üniversiteye giriş için gereken notlar kimseyi zorlamayan bir yapıdır. Yüksek notlar beklemeyin. Bu nedenle üniversitede okumak daha kolay hale geliyor. Azerbaycan Tıp Üniversitesi fiyat 2023;

 

Azerbaycan Bakü Tıp Üniversitesi Tıp Fakültesi ücretleri 5000$

 

Narkoloji 7000$
Fizyoloji 7000$
İmmünoloji 7000$
Mikrobiyoloji 7000$
Laboratuvar 7000$
Genetik 7000$
Epistemoloji 7000$
Psikiyatri 7000$
Anesteziyoloji 7000$
Diş Hekimliği 7000$
Sosyal Hijyen ve Sağlık 7000$
Römololoji 7000$
Fizyoterapi ve Tıbbi Rehabilitasyon 7000$
Radyasyon Tedavisi 7000$
Allergoloji 7000$
Patolojik Anatomi 7000$
Nöroloji 7000$
Terapi 7000$
Kardiyoloji 7000$
Nefroloji 7000$
Gastroentroloj 7000$
Hematoloji 7000$
Dermatoloji 7000$
Bulaşıcı hastalıklar 7000$
Romatoloji 7000$
Endokrinoloji 7000$
KBB 7000$
Pediatri 7000$
Genel Cerrahi 7000$
Beyin Cerrahisi 7000$
Plastik Cerrahi 7000$
Kalp ve Damar Cerrahisi 7000$
Pediatrik Cerrahi 7000$
Ortopedi ve Travmatoloji 7000$
Onkoloji 7000$
Üroloji 7000$
Doğum ve Jinekoloji 7000$
Maksillofasial Cerrahi 7000$

 

Fakülteler ve Bölümler

Azerbaycan Tıp Üniversitesi bünyesinde; 2 ayrı Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Askeri Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Fakültesi, Koruyucu Tıp ve Biyoloji Fakültesi bulunmaktadır.

Tıp Fakülteleri;

Tıp Fakültesi 1

Üniversitede eğitim veren tıp fakültelerinin ilki olarak 1824 öğrenciye geniş içerikli temel tıbbi eğitim veren fakülte, bilimsel araştırmaya dayanan ve öğrencilerin pratiklik kazanmasını sağlayan bir eğitim modeline sahiptir. 31 profesör, 82 doçent, 18 öğretim, 166 asistan ile modern çağa uygun eğitim programları sunan fakülte; Modern Tanımamla, Mikrobiyoloji, Kardiyoloji, Epidermiyoloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Akciğer Hastalıkları gibi branşlarda uzmanlar yetiştirmektedir.

Tıp Fakültesi 2

1653 öğrenciye eğitim veren üniversitenin ikinci tıp fakültesinin akademik kadrosu; 86 profesör, 79 doçent, 16 okutman, 80 asistandan oluşmaktadır. Temel tıp eğitimi ardından 3. sınıftan sonra uygulamalı eğitime geçilmekte ve 6. sınıfta da yalnızca uygulamaya yönelik eğitim verilmektedir.

Diş Hekimliği Fakültesi

1954 yılında kurulan fakülte; Diş Hekimliği, Diş Hastalıkları ve Komplikasyonları, Ağız, Çene ve Yüz Cerrahisi, Ağız Mukoza Hastalıkları gibi branşlarda uzmanlar yetiştirmektedir. 1102 öğrencisinin 350’si yabancı toplam 1100 öğrencisi bulunan fakültede dersleri; 14 profesör doktor, 42 profesör, 29 asistan profesör, 24 okutman, 33 eğitmen, 23 laborant ve 69 asistan vermektedir.

Fizik Tedavi Fakültesi

Teknolojik donanımlarla desteklenen bir tedavi merkezinde saygın akademisyenler tarafından uygulama eğitimi veren fakültede, öğrencilerin pratik beceri kazanması sağlanmaktadır. Öğrenciler mezuniyetlerinin ardından gerek prestijli eğitimleri gerekse de kazandıkları tecrübe sayesinde geniş iş imkanlarına sahip olmaktadır. İnsan fizyolojisi hakkında da geniş içerikli eğitim veren fakülte, staj anlamında da öğrencilerine destek olmaktadır.

Eczacılık Fakültesi

Enstitü bünyesinde eczacılık bölümü açılmasına yönelik çalışmaların sonucunda 1941’de açılan fakülte, üniversite tarihinin en önemli eğitim birimleri arasındadır. 9 bölümle eğitim veren fakülte 350 öğrenci eğitim görmektedir. Geniş sosyal ve kültürel imkanların da bulunduğu fakültenin eğitim süresi 4 yıldır. Fakültenin eğitim dili Azerice, İngilizce ve Rusça olduğundan, yabancı öğrencilere hazırlık kurslarında dil eğitimi de verilmektedir.

Bölümler:

• Tıp Genel – 6 yıl + 1 yıl staj

• Diş Hekimliği Fakültesi – 5 yıl + 1 yıl staj

• Tıbbi Biyoloji – 5 yıl + 1 yıl staj

• Eczacılık – 4,5 yıl + 1 yıl staj

• Tıp koruyucu (laborant) – 5 yıl + 1 yıl staj

• Hemşirelik

• Biyokimya Genetik

• Biyofizik

• Laborantlık

Koruyucu Tıp ve Biyoloji Fakültesi

İki farklı bölümün iç içe eğitim verdiği ve temelde Koruyucu Tıp ve Tıbbi Biyoloji Fakültesi olarak iki fakültenin bulunduğu bir eğitim modelinin uygulandığı fakültede 5 yıllık lisans programları bulunmaktadır. 1930’da kurulan fakülte; Epidermiyoloji, İnsan Sağlığı, Hijyen, Hastalıkların Tedavisi ve Yayılmalarının Önlenmesi, Virüs ve Parazit Enfeksiyonları, Dezenfekte, Salgın Hastalıklar ve Mikrobiyoloji gibi branşlarda uzmanlar yetiştirmektedir.

Tıbbi Biyoloji Bölümü

Teorik ve Deneysel Tıp ile ilgili eğitim alan fakülte öğrencileri 5 yıllık eğitimin ardından; Tıbbi Genetik, Mikrobiyoloji, Biyokimya, Virüs Hastalıkları, Biyofizik gibi branşlarda uzmanlaşmaktadır. 1991’de açılan fakültenin günümüzde öğrenci sayısı 150 civarındadır. 18 profesör, 39 öğretim görevlisi, 59 doçent ve 53 asistan ile özel içerikli eğitim verilmektedir. Fakültede okuyan öğrenciler İlmi Araştırma, Mikrobiyoloji ve Biyokimya laboratuarlarından yararlanarak modern çağa uygun bilimsel araştırma yapma imkanına sahiptir.

Bölümler:

• Çocuk ve Yeni doğan Sağlığı ve Çalışanların Sağlığı

• Beslenme ve Toplum Sağlığı

• Mikrobiyoloji ve İmmünoloji

• Genel Sağlık ve Çevre Sağlığı

• Sosyal Sağlık ve Sağlık Teşkilatları

• Epidemiyoloji

• Biyokimya

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Fakültesi

1936 yılında Sovyetler Birliği Meclisi’nin kararı ile açılan fakülte, bugün itibarıyla yaklaşık olarak 1250 öğrenciye eğitim vermektedir. Azerice ve Rusçanın eğitim dili olarak kullanıldığı fakültenin akademik kadrosu; 27 profesör, 56 doçent, 18 yardımcı doçent,132 asistandan oluşmaktadır. 3. sınıf öğrencileri Türkiye, Almanya, Bulgaristan ve daha birçok ülkede uygulama alma imkanına sahip olan fakülte öğrencileri, yurtdışında deneyim kazanarak bilimsel ve uygulama anlamında kendilerini geliştirmektedir. Azerbaycan Tıp Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nde okuyan öğrenciler Bakü’de bulunan çocuk hastaneleri veya Pediatrik Bilimsel Araştırma Enstitüsü’nde uygulama eğitimi alma seçeneğine de sahiptir.

Üniversite Etkinlikleri;

Konserler

Gezilecek Mekanlar

Azerbaycan’da öğrenci olmak istiyorsanız renkli günler ve geceler sizi bekliyor demektir. Azerbaycanlılar yapı olarak sanatsal ve kültürel faaliyetlere büyük önem vermektedirler. Bu anlamda birçok festival ve konser etkinlikleri düzenlenmektedir. Bunun yanında Azerbaycan halkı ülkemizin sanatçılarını çok seviyor. Azerbaycan Nokhur Gel Lake, Yeddi Gozel Waterfall,Gabaland, Tufandag Mountain Resort, Gabala Tour Azerbaijan gibi doğal güzelliklerin yanı sıra Şirvanşahlar Sarayı, Kız Kulesi, Ramana Kalesi,Bibiheybet Camii, Rus Ortodoks Kilisesi, Ateşgah Tapınağı, Bakü Minyatür Kitap Müzesi gibi eşsiz tarihi mekanlara sahiplik yapmaktadır

Sıkça Sorulan Sorular

Azerbaycan tıp diploması hangi ülkelerde geçerli?

Azerbaycan
Amerika
İrlanda
Avustralya
Çekya
Türkiye ve daha birçok ülke…

Azerbaycan Tıp Üniversitesi puansız mı? Azerbaycan Tıp Üniversitesi’ne nasıl girilir?

Azerbaycan Tıp Üniversitesi başvuru yapmak için ÖSYM üniversite sınavından yüksek puan almaya gerek yoktur. Azerbaycan Tıp Üniversitesine sınavsız giriş mümkündür. Azerbaycan Tıp Üniversitesi giriş şartları ise bölümden bölüme değişmektedir. Azerbaycan Tıp Üniversitesi puanları, lise diploma puanı ve mülakat sonucuna bakılarak belirlenir. YKS Sınav puanın kriter olmaması nedeniyle Azerbaycan’da tıp eğitimi almak oldukça kolaydır.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi denklik var mı?

Bakü Azerbaycan Tıp Üniversitesi, YÖK tarafından tanınmaktadır. ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrencilere direkt denklik sağlanmaktadır. Diğer öğrenciler için ise denklik işlemleri YÖK tarafından sağlanmaktadır.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi yurt imkanına sahip mi?

Üniversitesinin yurtları bulunmaktadır. Ancak yeterli seviyede olmadığından dolayı azerbaycan tıp üniversitesi kayıt erken davranılır ise yurt imkanları olabilmektedir.

Azerbaycan’da okumak pahalı mı?

Eğitim ücretleri genel olarak yıllık 800-2500 $ arasında değişmektedir. Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi fiyatları ise yıllık genel olarak 5000-7000 $ arasındadır. Azerbaycan eğitim sisteminde genel olarak lisans eğitimleri 4 yıl, yüksek lisans eğitimleri 2 yıl, doktora eğitimleri ise 3 yıldır.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nde arasında öğrenim görmüş tanınmış kişiler var mı?

Azerbaycan Tıp Üniversitesi mezunları arasında akademisyenler, bilim adamları, milletvekilleri, siyasetçiler vardır. Azerbaycan Tıp Üniversitesi hakkında yorumlar genellikler olumludur. Üniversite, Azerbaycan’ın en prestijli üniversitelerindendir.

 

Puanla
[OY: 32 Ortalama: 4.9]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!