Azerbaycan Milli İlimler Akademisi

Azerbaycan Milli İlimler Akademisi

Sahip olduğu saygınlık ile her zaman için türk öğrencilerin ilk seçimlerinden biri olan Azerbaycan milli ilimler akademisi ile sizler..

Azerbaycan Milli İlimler Akademisi

Azerbaycan Bakü’de 1945’te eğitim hayatına başlayan Azerbaycan Milli İlimler Akademisi, aslında 1920’de kurulan Azerbaycan Devlet Üniversitesi’nin bir parçası olarak daha da derin bir geçmişe sahiptir. Azerbaycan da Milli İlimler Akademisi adıyla eğitim vermeden 25 yıl kadar önce Azerbaycan Devlet Üniversitesi bünyesinde bilimsel araştırmalara yönelik çalışmalar yapan bir ilim cemiyeti olan okul, özellikle tıp ve humaniter bilimler ile ilgili çalışmalar sürdürmekteydi.

Bilimsel araştırmaların daha geniş ölçekli bir kurum tarafından yapılması için 1945 yılında Azerbaycan Tetkik Cemiyeti adını alan okul, böylece Azerbaycanda zooloji bölümü ile eğitim veren ilk yükseköğretim kurumları arasına girdi. Azerbaycan eğitim sosyal bilimler bölümü ve Azerbaycan da Doğu dilleri gibi dallarda da en eski okullardan biridir. Azerbaycan Devlet İlmi Tetkikatı adını 1929’da alan ve böylece enstitü statüsüne yükselen okul, Azerbaycan Edebiyat Fakültesi bünyesinde verdiği çağının ilerisindeki eğitimi ile akademik çevrelerce saygın bir konuma getirildi. Azerbaycan Milli İlimler Akademisi adını 1945 yılından itibaren alan okul, bugün de Azerbaycan da mikrobiyoloji bölümü eğitiminin dünya standartların olması nedeni ile yurtdışından da talep gören bir üniversite olmuştur. Azerbaycan da Güzel Sanatlar Akademisi bünyesinde birçok sanat dalı ve mimarlık ile ilgili eğitim programları da vardır.

Danışmanlık haricinde kayıt, kabul, yerleşim ve hatta karşılamaya kadar çok geniş bir alanda tüm ihtiyaçlarınıza uzmanlarıyla güvenilir ve kaliteli hizmetlerle cevap veren Eurostar Yurtdışı Eğitim Merkezi, sizlere uluslararası çevrelerce saygı duyulan Azerbaycan Milli İlimler Akademisi’nin yükseköğretim programlarından yararlanma fırsatı sunuyor. Yurtdışı eğitimin tek yetkili ve en kaliteli merkezi olan Eurostar’ın avantajlı fiyatları ile kayıt işlemlerinizin biran önce başlatılması için bize bir telefon açmanız yeterli olacaktır.

Bölümler ve Enstitüler:

Fizik-Matematik ve Teknik İlimleri Bölümü

• Fizik Enstitüsü

• Kibernetika Enstitüsü

• Matematik ve Mekanik Enstitüsü

Şamahı Astrofizik Rasathanesi

• Radyasyon Sorunları Enstitüsü

• Bilgi Teknolojileri Enstitüsü

Kimya İlimleri Bölümü;

• Petrol-Kimya Prosesleri Enstitüsü

• Kimya Sorunları Enstitüsü

• Aşkarlar Kimyası Enstitüsü

• Polimer Malzemeleri Enstitüsü

Yer İlimleri Bölümü;

• Jeoloji Enstitüsü

• Coğrafya Enstitüsü

Biyoloji İlimleri Bölümü

• Botanik Enstitüsü

• Zooloji Enstitüsü

• Genetik Kaynaklar Enstitüsü

• Fizyoloji Enstitüsü

• Toprak ve Agrokimya Enstitüsü

• Mikrobiyoloji Enstitüsü

Merkezi Nebatat Bağı

Merdekan Dendrarisi Bağı

İnsani ve Sosyal Bilimler Bölümü

• Tarih Enstitüsü

• Arkeoloji ve Etnografi Enstitüsü

• İktisat Enstitüsü

• Felsefe, Sosyoloji ve Hukuk Enstitüsü

• Doğu Bilimi Enstitüsü

• İnsan Hukukları üzere İlmi-Tetkikat Enstitüsü

• Edebiyat Enstitüsü

• Dilcilik Enstitüsü

• El yazıları Enstitüsü

• Mimarlık ve Güzel Sanatlar Enstitüsü

• Folklor Enstitüsü

Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi (NASA), Azerbaycan Cumhuriyeti’nin özerk bir kamu kurumudur. 1981 yılında kurulan, ülkedeki bilimsel araştırma ve geliştirmeyi yöneten ve yürüten olağanüstü bir yasama organıdır. Bilim ve teknoloji alanında bilim adamları ve uzmanlar yetiştirmekten, bilimi teşvik etmekten ve bilimsel ve teknolojik alanda devlet politikasını kolaylaştırmaktan da sorumludur. Ulusal Bilimler Akademisi, ulusal işlevlerine ek olarak, uluslararası standartlara, politikalara ve programlara katkıda bulunduğu güçlü bir uluslararası bileşene sahiptir.

Ulusal Bilimler Akademisi üyeliği, Cumhuriyet Akademisyenlerine üyelik için ücretsizdir; NASA’da görev yapmak için tüm üyelerin her iki organın üyesi olması gerekir. Ulusal Bilimler Akademisi, temel ve uygulamalı araştırmalar yapan bağımsız bir organdır. Ayrıca bilimsel ve teknolojik eğitim, bilimsel araştırmalar üzerinde kontrol, teknolojik gelişmeler üzerinde kontrol, fikri mülkiyetin korunması ve hileli faaliyetlerin önlenmesi konularında devlet politikaları oluşturur. Üyeler, ülkenin her yerinden bir grup bilim insanı ve akademisyen tarafından seçilir. Akademinin merkezi Bakü’dedir ve Azerbaycan’ın farklı yerlerinde şubeleri bulunmaktadır. Türkiye, İran, Gürcistan, Ermenistan, Ukrayna ve diğer ülkelerde de şubeleri bulunmaktadır. Ulusal Bilimler Akademisi’nin yürütme kurulu, kurum içindeki en yüksek otoritedir; NASA’nın çalışmalarını yönlendirir ve NASA bünyesindeki çeşitli komisyonlar için üyeler seçer.

Sayısız araştırma, Azerbaycan’ın kıtada kişi başına en yüksek bilimsel yayın oranlarından birine sahip olduğunu göstermiştir. Bu yüksek oran büyük ölçüde NASA’dan kaynaklanmaktadırAzerbaycan, Sovyet sonrası ilk devletlerden biri olan ve ulusal bir bilimler akademisi kuran ilk devletlerden biriydi. Ulusal Bilimler Akademisi’nin merkezi, bilim adamlarının kitap ödünç alabilecekleri bir kütüphanenin de bulunduğu Bakü’dedir. Her şubenin kendi kütüphanesi ve devam eden deneyler için laboratuvarları vardır. NASA üyeleri Azerbaycan’da bilim ve teknolojinin gelişmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Yeni teknolojiler icat ederek ve yeni işler yaratarak Azerbaycan’ın büyüyen ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Her yıl dünyanın dört bir yanından bilim adamları Bakü’de bir kongreye katıldıklarında, NASA’yı ziyaret ederler.Azerbaycan, dünyanın her yerinden 2.000’den fazla katılımcıyla yıllık en büyük bilim akademilerinden birine ev sahipliği yapar. Katılımcılar, birbirleriyle bağlantı kurmak ve yeni fikirler geliştirmek için fırsatlar arayan akademisyenler, araştırmacılar, öğrenciler ve işadamlarından oluşuyor.

Azerbaycan her yıl Avrupa’nın her yerinden genç araştırmacılar için genç bilim adamlarının çalışmalarını başkalarına sunabilecekleri ve araştırabilecekleri bir seminere ev sahipliği yapıyor. projeleri hakkında geri bildirim aldı. Ayrıca Azerbaycan, dünyanın dört bir yanından ünlü bilim adamları ile katılımcıların çeşitli ülkelerden uzmanlarla doğrudan etkileşim yoluyla yeni teknikleri öğrendiği atölye çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Bu, bir bütün olarak topluma fayda sağlayabilecek teknolojik uygulamalar için yeni fikirlerin geliştirilmesine yardımcı olur. Azerbaycan her yıl dünya çapında 50’den fazla ülkeyi temsil eden genç bilim adamları için uluslararası bir konferansa ev sahipliği yapıyor. Uzmanların en son araştırmalarını hem doğrulayıcı hem de şüpheci izleyicilere ilgili kitlelere sunduğu uluslararası konferanslara NASA ev sahipliği yapar.

NASA gibi bir kuruma sahip olmak, yaklaşık otuz yıl önceki başlangıcından bu yana bilimsel araştırmaların Azerbaycan endüstrisine büyük katkı sağladığı Azerbaycan’da bilimsel gelişmeyi teşvik ediyor. Her yıl Azerbaycanlı bilim adamları, yüzlerce katılımcının çalışmalarını başkalarına sunduğu ve dünya çapında Azerbaycan bilim ve teknoloji geliştirme çabalarına değerli katkılarda bulunduğu büyük konferanslara katılmaktadır.

Üniversite Etkinlikleri;

Konserler

Gezilecek Mekanlar

Azerbaycan’da öğrenci olmak istiyorsanız renkli günler ve geceler sizi bekliyor demektir. Azerbaycanlılar yapı olarak sanatsal ve kültürel faaliyetlere büyük önem vermektedirler. Bu anlamda birçok festival ve konser etkinlikleri düzenlenmektedir. Bunun yanında Azerbaycan halkı ülkemizin sanatçılarını çok seviyor. Azerbaycan Nokhur Gel Lake, Yeddi Gozel Waterfall,Gabaland, Tufandag Mountain Resort, Gabala Tour Azerbaijan gibi doğal güzelliklerin yanı sıra Şirvanşahlar Sarayı, Kız Kulesi, Ramana Kalesi,Bibiheybet Camii, Rus Ortodoks Kilisesi, Ateşgah Tapınağı, Bakü Minyatür Kitap Müzesi gibi eşsiz tarihi mekanlara sahiplik yapmaktadır
Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!