Azerbaycan’da Tarım

Azerbaycan’da Tarım

Azerbaycan’da Tarım, Azerbaycan coğrafi koşulların getirdiği üzere dağlık ve düzlüklerden oluşan bir yapıya sahiptir. Azerbaycan yer şekil..

Azerbaycan’da Tarım

Azerbaycan coğrafi koşulların getirdiği üzere dağlık ve düzlüklerden oluşan bir yapıya sahiptir. Azerbaycan yer şekilleri koşullarından ötürü tarım ve hayvancılık için uygun bir yapıya sahiptir. Ülkenin en önemli geçim kaynakları kırsal kesimlerinde sıkça yapılan tarım ve hayvancılıktır. Azerbaycan halkı genel itibariyle Türkiye’yi kardeş ülke olarak benimsediği için buraya taşınmayı düşünen ve ya hali hazırda taşınmış olan birçok insan adapte olma sıkıntısı yaşamamıştır. İki ülkenin arasındaki dostluk bağının en iyi o bölgede yaşamış olan Türk vatandaş yaşayıp hissetmişlerdir. Bu bölgede yaşayan halkın sıcak ve dostça tavırları sayesinde çok sayıda vatandaşımız buralarda uzun yıllardır yaşamaktadır.

Tarımın Ülke Ekonomisindeki Yeri

Üniversite eğitimi almak için bölgeye giden çok sayıda Türk öğrencinin deneyimlerinden elde edilen sonuçlara göre Azerbaycan yer şekilleri halkın tarımla uğraşmasına teşvik etmiştir. Ülkenin büyük bir kısmının tarımla uğraşması ülke ekonomisinin kalkınmasında önemli bir yere sahiptir. Ülke içerisinde üretilen çok sayıda tarım ve hayvancılık ürünleri dışarıya ihraç edilmektedir. Ülkemiz ve Azerbaycan uzun yıllardır süre gelen bir dostluk içerisindedir. Bu durumun avantajları iki ülke vatandaşlarının karşılıklı olarak birbirlerine olan davranışlarına da yansımıştır. İki ülkenin ortak tarihi bir yapıya sahip olması bu dostluğun gelişmesini etkileyen önemli faktörler arasında yer almaktadır. Ülkenin yetiştirmiş olduğu iş adamları ülkenin yer şekillerinden kaynaklı olarak yapılan tarım ve hayvancılık ürünlerinin pazarlanmasında önemli bir rol oynamaktadırlar.

Azerbaycan, Kafkasya bölgesinde, İran ve Irak sınırında, denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Zengin bir tarım ve sanayi geçmişine sahip olması, onu Orta Doğu’da önde gelen bir ülke haline getirmektedir. 1991’de bağımsızlığını kazanan ve 2012’de Dünya Ticaret Örgütü’ne katılan eski bir Sovyet Cumhuriyeti. Ülke, üretim üretimini artırarak tarım ekonomisinden sanayi ekonomisine geçiş için çalışıyor.

Azerbaycan‘ın iklimi ve coğrafyası bunun temelini oluşturuyor. Tarım ekonomisi için. Ilıman bir iklime ve bol verimli topraklara sahip subtropikal bölgede yer almaktadır. Ulusun ayrıca bir zamanlar Sovyetler Birliği topraklarının bir parçası olan büyük miktarda toprağı var. Bu ekstra arazi, Azerilerin tadını çıkarması için bol miktarda mahsul ve hayvan üretimine yardımcı oldu. Ancak, bazı insanlar hükümeti, diğer endüstriler pahasına tarıma çok fazla odaklandığı için eleştirdi.

Doğal kaynaklar, ülkenin kalkınmasına da yardımcı oldu. Ülke, büyük doğal gaz, petrol, bakır, krom, nikel, kömür, kükürt ve demir cevheri rezervlerine sahiptir. Bu, yirminci yüzyılda endüstriler bu kaynakları kullanmak için geliştikçe büyük bir ekonomik büyümeye yol açtı. Artık ülke ekonomisini beslemeye yardımcı oluyorlar ve onu Batı Asya ve Doğu Avrupa ticareti için bir odak noktası haline getiriyorlar. Bu şekilde başka yerlere mal ihraç ederken kendi ülkelerini daha iyi hale getirebilirler.

Hükümet, bu süre zarfında ekonominin daha hızlı büyümesine yardımcı olmak için girişimci bir ruhu da teşvik etti. Vergileri düşürdüler ve devlet bankaları aracılığıyla üreticilere ucuz krediler sağladılar. Bu, girişimcileri yeni işler kurmaya teşvik etti ve bu da ekonomiyi canlandırdı. Ayrıca kanunlar çıkararak ve mahkeme sistemleri oluşturarak fikri mülkiyeti korudular. Tüm bunlar, yeni endüstrilerin gelişmesine ve mevcut endüstrilerde büyümenin desteklenmesine yardımcı oldu.

Tarihine rağmen, Azerbaycan bugün hala ekonomisini büyütmek için çalışıyor. Ülke, iç kesimlerde daha fazla üretim büyümesi yoluyla tarımsal bir temelden endüstriyel bir temele geçiş yapıyor. Doğal kaynaklar bu çabayı beslemeye yardımcı olur, ancak hükümetin girişimci bir ruhu teşvik etmek için hala yapması gereken işler var.

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!